2012. február 18., szombat

Szülinapi torta :)




Ez a torta barátunk Barbi 26.-szülinapjára készült.
Afféle "hamis dobosnak" mondanám.
Nagyon nagyon finom volt :)





A tésztához:

10 tojás
kb 3 evőkanál DW cukorhelyettesítő 1:4
10 púpozott evőkanál DW sütőliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

Krém:

2,5 dl tejszín
kb 8 deka DW cukorhelyettesítő 1:4
12,5 dkg cukrozatlan kakaópor
35 dkg vaj

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , bársonyos a krém és még meleg , hozzáadjuk a vaj harmadát . Hagyjuk kihűlni . A maradék vajat keverjük habosra . Adjuk hozzá a csokis keveréket , majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze amíg teljesen egyneművé nem válik .

Megkenjük vele a 3 részre vágott tortát.
A tetejére 1 tábla olvasztott diabetikus csokit kenünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése