2012. február 11., szombat

Aranygaluska.

Az örök kedvenc :)
Lehet hozzá csinálni vanília sodót de jó simán egy hígabb pudinggal is akár :)
(én is azzal csináltam)

500 g DW sütőliszt vagy Zero 6
(ki mit szeret jobban)
25 g élesztő
300 ml tej
5 ek DW cukorhelyettesítő
80 g olvasztott vaj
2 tojássárgája
200 g DW diótöltelék

Az élesztőt 100 ml cukrozott (1 tk cukor), langyos tejben megfuttatjuk.
Egy nagy tálban a lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tejjel, tojássárgájával és cukorral (5 ek cukor).
Addig dolgozzuk a tésztát, amíg selymes állagú nem lesz. Belisztezzük a tetejét,
tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyre téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkán körülbelül fél centiméter vastagra kinyújtjuk.
A 3-4 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggatott tésztakorongokat elkezdjük
sorban lerakni a vajjal kikent kuglófforma alján. Amikor egy sort leraktunk, megkenjük
olvasztott vajjal majd megszórjuk a dióval. Így folytatjuk,
amíg a tészta el nem fogy. A legfelső sort is vajazzuk és megszórjuk dióval.
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra, légkeverésen. A kuglófformát letakarjuk, félretesszük
meleg helyre és még egyszer kelesztjük. Fél óra elteltével a forró sütőbe dugjuk és aranyszínűre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése