2012. február 11., szombat

Sajtos pogácsa :)

Nagyon régóta kerestem olyan pogi receptet ami puha is finom is és nem 1 centi lapos :)
Egy blogban találtam rá a tökéletes receptre itt :)
(remélem tudom linkelni)
Nagyon jó lett és könnyű elkészíteni ajánlom mindenkinek :)

Hozzávalók:

1 db nagyobb krumpli

1/2 kg DW sütőliszt

1,5 dkg élesztő

1 kávéskanál DWcukorhelyettesítő

2 kávéskanál só

1 és 1/2 dl olaj

2,5 dl tej

20 dkg trappista sajt reszelve

A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk és megfőzzük. Amikor puha, levesszük a tűzről, leszűrjük és rögtön összenyomkodjuk villával. Teszünk bele egy keveset a tejből, és csomómentesre keverjük.

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a krumplis masszát, a reszelt sajtot, az olajat és maradék tejet, melyet előzőleg már megmelegítettünk (csak langyos legyen). Alaposan összegyúrjuk, és kb. 10 percig dagasztjuk. Ez egy nagyon lágy tészta, de éppen ilyennek kell lennie. Nedves konyharuhával letakarjuk és kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, jobbról és balról is középre hajtjuk a lapot, majd még egyszer félbe hajtjuk. Újra vékonyra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogassuk, majd nyújtsuk kb. egy cm vastagságúra. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval és tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg a tetejüket langyos tejjel. 10-15 perc pihenés után addig süssük, míg szépen meg nem pirulnak.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése