2012. január 22., vasárnap

Triplacsokis csoda :)

Ez a család nagy kedvence éppen.
A különlegessége hogy másnap mikróban kicsit felmelegítve finomabb mint frissen :)






A piskóta:
1 tojás
25 dkg DW cukorhelyettesítő
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1/4 l tej
4 dkg keserű kakaópor
25 dkg DW sütőliszt
1 sütőpor

Bele: (kockázni a tésztába)
1 tábla DW triplacsoki ét

A krém:

12 dkg vaj
4 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
2 dl DW cukorhelyettesítő
2 dl durvára reszelt dió (én ezt kihagytam de állítólag ezzel az igazi) :)))

A tojást a DW cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet. Jól kidolgozzuk.
A csokit belekockázzuk vagy olvasztjuk vagy reszeljük ki hogy szereti :)
Kivajazott, lisztezett kisebb méretű (kb. 20*25-ös) tepsibe tesszük és előmelegített sütőben közepes
hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.
Amikor még langyos a tetejére simítjuk a krémet, felszeleteljük és a hűtőbe tesszük amíg megdermed :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése