A férjem imádta a suliban gondoltam kipróbálom itthon is.
Isteni finom lett :)))
Megjegyzés:
Nekem elég nagy tepsim így kicsit lapos lett a piskóta de megoldottam 2 kockát egymásra tettem és máris szép lett :)
Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 30 dkg DW cukorhelyettesítő, 30 dkg DW sütőliszt (én 50%-al csökkentett sima sütőliszből csináltam.), 2 kiskanál sütőpor, 1 dl langyos víz.
A csokiöntethez: 1 csomag főzős csokis pudingpor, (cukor nélküli) 2 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 4-5 evőkanál DW cukorhelyettesítő, 7,5 dl tej. (Ehhez az öntethez nem kell túl jó minőségű kakaópor, az olcsóbb kakaótól "menzásabb" íze lesz.)
Elkészítés:
A tojásokhoz (nem kell szétválasztani a fehérjét és sárgáját), hozzáadjuk a cukrot, és robotgép habverőjével addig keverjük a cukros tojást, amíg egy laza, halvány vajszínű krémet kapunk (kb. 5 perc).
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.
A sütőporos lisztet 3-4 részletben a tojásos habba keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot. A liszt felének bekeverése után a tésztába forgatjuk a langyos vizet is.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 25 cm-es, magas falú tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a közepe is átsült-e.)
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a csokiöntetet.
A pudingport összekeverjük a kakaóporral, aztán a 7,5 dl tejjel és a cukorral híg pudingot főzünk.
(én belereszeltem egy tábla DW étcsokit is)
A megsült piskótát a csokiöntettel jó bőven megöntözve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése