2012. január 22., vasárnap

Narancsos-csokis kalács.

Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom :)


A tészta:

3 dl tej
3 ek cukornak megfelelő édesítő
5 dkg friss élesztő
2 ek olvasztott vaj
3 tojássárga
1 narancs leve
60 dkg DW liszt
1 csapott mk só

A töltelék:

kb 15 deka olvasztott vaj
kb 3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek DW liszt (én sűrítőnek tettem így tök jó krémes lett)
1 fél narancs leve
folyékony édesítő ízlés szerint.

Az élesztőt meleg, de nem forró, édesítős tejben felfuttatom.
Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet.
Legalább 5 percig dagasztom.
A tésztát letakarom és egy órát kelesztem.
Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit.
A tésztát 2 részre osztom és hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtom.
Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 2 tekercset.
A két kalácsot kivajazott kenyérformákba teszem vagy egy nagy kivajazott tepsibe egymás mellé.
A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenem.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem.
Kiborítom, rácson hagyom hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése