2012. január 21., szombat

Amerikai csokis keksz

Eszter nem nagyon szereti a szobáját kitakarítani és hogy könnyebben vegyem rá gondoltam megcsinálom neki az egyik kedvenc sütijét hátha erőre kap tőle :) Lilinek is nagyon ízlett :)))

Amerikai csokis keksz!




‎25 dkg vaj
25 dkg DW cukorhelyettesítő
2 tojás
kb 2 dl tej
40 dkg DW sütőliszt
1 cs sütőpor
1 csipet só

A cukrot összekeverjük a 2 egész tojással. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és egy csipet sót.
Összekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és lassan hozzáadagoljuk a tejet. Annyi tej kell bele, hogy könnyen lehessen keverni a tésztát.
Ekkor öntjük bele az apróra kockázott csokit, és alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kanállal kis halmokat.(kicsiket mert megnő sütés közben) és készre sütjük. Az első negyed órában nem nyitjuk ki a sütőt, hogy ne essen össze a süti.
Akkor jó, ha megnyomjuk a tetejét, és már sehol nem folyik, hanem "masszív" a tészta. Nem kell megbarnulnia.


A keksz állaga attól függ hogyan sütjük.
Ha lapos halmokat teszünk és vékonyra sül akkor ropogós keksz lesz ha masszív halmokat rakunk és szép magasak akkor finom puha :)

2 megjegyzés:

  1. Ennek a sütinek a receptjét régóta kerestem. Mégcsak most írtam ki a receptet a blogodból, de már alig várom, hogy elkészítsem! Biztos nagyon finom! Köszönöm szépen a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik, remélem ízleni fog :) Ez a puha keksze verziója van egy laposabb ropogós verzió is ha szeretnéd leírom azt is.Nálunk kb fele-fele arányban eszik de ezt a puhábbat többen szeretjük :) Ja, és ha dobozba teszed jó pár napig el tudod tartani nem keményedik meg.Túl sok infóm ezzel kapcsolatban nincs mert bármennyit csinálok azonnal elfogy :)
      Még egy tipp.Én a CBA-ban kapható 140ft-os táblacsokit kockázom bele szerintem azzal a legfincsibb.Ha pedig variálni szeretnéd nagyon finom ha mondjuk reszelsz bele kis narancshéjat és étcsokit kockázol bele.Az étcsoki+narancs kombó verhetetlen :) Sok sikert hozzá :)

      Törlés