2012. január 22., vasárnap

Meggyes-mákos lepény :)


Ezt a sütit régebben simán ettük meggy nélkül egészen addig amíg Barbi egy vendégség alkalmával megjegyezte hogy meggyel finomabb lenne.Kipróbáltam... és igaza volt :) Azóta így készítem.





Hozzávalók:
20 dkg DW lisztkeverék vagy Zero 6 felesben, 
20 dkg darált mák, 
20-25 dkg cukornak megfelelő édesítő, 
2,5 dl tej, 
3 tojás, 
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja, 

Margarin a tepsi kenéséhez.

A tojást kikeverem az édesítővel abba megy a többi hozzávaló, összekeverem a tetejére szórom a meggyet 180 C'-on kb fél órát sütöm és kész is van :)


Tipikus példa az egyszerű de nagyszerű sütire :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése