Én egy 32 éves háziasszony vagyok és igazából a Gyed ideje alatt kezdtem el házi tündér pályafutásomat :)Van egy lassan 14 éves nagylányom Eszter és Lili aki 3 éves.Eszti sokat segít nekem a konyhában nagyon ügyes kis kukta sőt pár ételnél előlépett már szakáccsá :) Ebben a blogban a mi, férjem és gyermekeim kedvenc ételeit, süteményeinket fogjuk Esztivel bemutatni nektek.
2012. február 20., hétfő
Almás pite Amerikai pite módra :)
Ezt a receptet Kitty által ismertem meg aki hajnali 3kor tett fel róla fotót a facebookra :)
(ha olvasod ezúton is köszi)
Gyönyörű szép volt az ő pitéje is még aznap megsütöttem én is.Az biztos hogy almás pite
CSAK ebben a formában fog készülni nálunk ezentúl :) Isteni finom és gyönyörű.Legközelebb kipróbálom még frissen forrón vanaíliafagyival is :)
Nekem nincs pitesütő tálam sima hagyományos (26 centis) tortaformában sütöttem.
Hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
175 g puha vaj
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma
115 g cukor
50 g barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom, leve és héj
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe tesszük.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálba összekeverjük és hozzáadjuk az almát.
Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután hozzáadjuk az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához.
(én még egy kis virágot is tettem rá) :)))
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése